Tips voor het versturen van pallets

In de wereld van transport en logistiek spelen pallets een belangrijke rol. Ze zorgen voor de efficiënte verplaatsing van goederen. Maar, zoals bij elk belangrijk hulpmiddel, komt het succes in het gebruik ervan neer op kennis en de juiste aanpak.

Hieronder gaan we dieper in op hoe je pallets op de juiste manier kunt gebruiken voor transport. We delen praktische tips en inzichten die ervoor zorgen dat jouw vracht veilig, efficiënt en zonder onnodige kosten wordt verstuurd.

Kies de juiste pallet. Gebruik alleen pallets die in goede staat verkeren.

Verdeel het gewicht gelijkmatig over de pallet en stapel artikelen in kolommen.

Graag de goederen samen met de bovenkant van de pallet krimpen tijdens het verpakken, om te voorkomen dat jouw lading losraakt.

Zorg ervoor dat de bovenkant van een verpakte pallet vlak is om het risico op beschadiging of verlies van de goederen te verkleinen.

Houd er rekening mee dat het label aan de buitenkant van de stretch-wrap moet worden geplaatst om het goed te kunnen scannen.

Het correct labelen van goederen op pallets

Door het correct labelen van goederen, zorg je ervoor dat jouw goederen correct worden behandeld, jouw lading voldoet aan de vereiste verzendvoorschriften, ontvangers jouw zending kunnen identificeren en dat je voldoet aan de veiligheidsnormen.

Houd er rekening mee dat onjuiste etikettering kan leiden tot vertragingen, transportschade of in het ergste geval zelfs verlies, wat allemaal resulteert in hoge kosten in geld en tijd.

  • Let er bij het printen van etiketten op dat alles goed leesbaar is en het gedeelte met de barcode niet gevouwen wordt, zodat de barcode goed gescand kan worden. Alle oude labels moeten verwijdert worden om verwisseling in het verzendproces te voorkomen. Plak geen tape over een label.
  • Plaats het etiket in een verticale positie, niet scheef of gekreukt.
  • Houd er bij volle pallets rekening mee dat uw label aan de buitenzijde van de rekfolie geplaatst moet worden om goed gescand te kunnen worden.

Zijn deze tips belangrijk?

Een slechte verpakking brengt zowel jouw goederen als onze chauffeurs in gevaar. Daarom hebben zij het recht om verpakkingen te weigeren die niet voldoen aan onze hierboven vermelde verpakkingsnormen.

Houd er rekening mee dat jij als verlader medeverantwoordelijk bent dat producten veilig aankomen en niet onnodig beschadigd raken.